Græskarkage med cream cheese frosting og nødder

Græskarkage med cream cheese frosting og nødder

Græskarkage med cream cheese frosting og nødder

Hvis du ligesom mig elsker svampede kager og ost vil du helt sikker kunne lide denne græskarkage med cream cheese frosting og nødder.

Det bedste ved kagen er, at den både smager godt på dagen men også mindst lige så godt de efterfølgende dage hvis den opbevares i køleskab. Du kan derfor sagtens bage den f.eks. dagen før du skal have gæster – og så opbevare den på køl og pynte den på dagen. Jeg har serveret den for flere forskellige og  alle har synes godt om den.

Opskrift til 10 personer

Ingredienser
Kagen
3 æg
250 g sukker
2 dl smagsfri olie f.eks. solsikkeolie
270 g revet græskar
325 g hvedemel
130 g solsikkekerner
70 g grofthakkede valnødder
1 tsk bagepulver
2 tsk natron
1 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
3 tsk kanel

Cream cheese frosting
70 g smør
200 g flødeost
2 tsk vaniljesukker
200 g flormelis

Græskarkage med cream cheese frosting og nødder

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk æg til en luftig masse sammen med sukkeret og tilsæt derefter olie og revet græskar.

I en anden skål blandes mel, solsikkekerner. grofthakkede valnødder, bagepulver, natron, salt, vaniljesukker og kanel.

De tørre ingredienser vendes forsigtigt i æggemassen så massen forbliver luftig og nødder/kerner ikke ligger sig i bunden af kagen.

Hæld dejen i en springform på ca. 24 cm. Hvis den du har er større er det også ok, da den blot bliver lidt lavere du skal bare være opmærksom på bagetiden.

Kagen skal nu bages i ca. 1 time ved 175 grader. Jeg anbefaler at man lige tester med en gaffel/enden af en tændstik/kødpind eller lign. efter 50 min om der sidder dej fast når man tester i midten af kagen.

Når kagen er færdig bagt, skal den køle helt af inden cream cheese frosting kommes på.

Til cream cheese frostingen er det vigtigt at du bruger blødt smør. Hvis det ikke er blødt, kommer der smørklumper i frostingen. Tag det derfor ud af køleskabet i god tid.

Bland smør med flødeost med en elpisker og tilsæt derefter vaniljesukker.

Derefter tilsættes flormelis.  Jeg bruger 200 g til min cream cheese frosting. Du kan bruge mere, du kan også bruge mindre, det afhænger helt af hvor sød og hvor stiv du ønsker din frosting skal være. Med den mængde jeg bruger er den ret blød at arbejde med – men når den er kommet på kagen og står i køleskabet lidt tid, synes jeg den er lige som den skal være.

God fornøjelse med kagen – Jeg er helt sikker på, at du ikke fortryder hvis du bager den 🙂

2 tanker om "Græskarkage med cream cheese frosting og nødder"

  1. Natasja

    Hejsa.
    Min søn og jeg bagte denne kage i dag, og den blev ret salt/tør i det, så jeg vil tro, at 2 tsk natron er lige i overkanten. Det skal i hvert fald være 2 små teskefulde.
    Mvh Natasja

    1. Kathrine Forfatter

      Hej Natasja,

      Tak for din kommentar og undskyld for mit manglende svar. Den var havnet i spam.
      Det var mærkeligt – jeg har lavet den flere gange og det jeg er speciel vild med er, at den er så svampet og saftig i flere dage.
      Nu er det jo desværre ikke til at få fat i græskar (Du har brugt de store man skærer ud ikke?) så jeg må teste den igen til efteråret.

      Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt at i har været ved at bage og så blev den ikke helt som den skulle.

      VH
      Kathrine

Der er lukket for kommentarer.