Hjemmelavet ketchup med peberfrugt og æble

Hjemmelavet ketchup med peberfrugt og æble

Hjemmelavet ketchup med peberfrugt og æble

Her kommer min 2. variation af hjemmelavet ketchup. Forskellen fra den anden ketchup er, at den her ikke indeholder rosiner. Til gengæld indeholder den peberfrugt, æbler og brun farin. Da både rød peberfrugt og æbler er søde indeholder ketchuppen ikke så meget brun farin som man kunne frygte. Den røde peberfrugt gør desuden at ketchuppen er meget rød i farve.

Jeg må indrømme at den her ketchup er min favorit – den smager virkelig godt. Ærgerligt at grillsæsonen og derfor tiden med frankfurtere er ovre, men så kan jeg allerede nu glæde mig over, at opskriften er i hus og jeg kan lave en portion så snart grillen skal tændes op første gang. Indtil da må jeg nyde den til de mange andre retter hvor jeg ofte bruger lidt ketchup til.

Opskrift til ca. 5 syltetøjsglas
Info: Denne opskrift tager længere tid at lave.

Ingredienser
220 g løg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
600 g tomater (jeg havde lige købt en kasse blandede små tomater og brugte dem, men alle typer kan bruges)
400 g hakkede tomat på dåse
330 g rød peber
350 g rød æble
110 g brun farin
1 dl æbleeddike
Salt og peber
Atamon

Hjemmelavet ketchup med peberfrugt og æble

Fremgangsmåde
Start med at snitte løg og hvidløg, kom det på en varm pande med olivenolie og svits det i 5 minutter.

Skræl æbler, skyl tomater og peberfrugt og skær det hele i tern. Groft eller fint betyder ikke noget da det skal blendes til sidst.

Kom de snittede grøntsager op i en gryde sammen med løg og hvidløg og tilsæt også hakkede tomater, æbleeddike, salt, peber og brun farin. Jeg anbefaler dig at holde noget brun farin tilbage til når ketchuppen skal smages til, da mængden afhænger af hvilke tomater du bruger.

Nu skal grøntsagerne simre i gryden under låg i ca. 45 minutter til grøntsagerne er møre. Rør jævnligt i gryden så du ikke risikerer at det brænder på.

Når grøntsagerne er møre, hælder du hele grydens indhold op i en blender: Giv det en god tur i blenderen indtil det har den rette konsistens. Vær opmærksom på, at det bliver en smule tykkere når det er koldt. Ketchuppen skal desuden smages til kold. Tag derfor en spiseskefuld op på en tallerken og se om det har den rette konsistens og smag. Tilsæt evt. mere sukker/salt eller hvad der måtte mangler for at opnå den ønskede smag.

Hvis konsistensen er for flydende koger du det ved svag varme uden låg indtil den ønskede konsistens opnås.

Til sidst skylles glas i atamon, som ligeledes tilsættes i ketchuppen for at forlænge holdbarheden.

Voila så har du en lækker smagsfuld ketchup der efter min mening slår købt ketchup med flere længder.